Je eigen bedrijf vanuit je luie stoel

Niet iedereen die een bedrijf wil beginnen heeft een pand, een auto en voorraad nodig. Tegenwoordig kun je je bedrijf beginnen vanaf je computer. Er zijn talloze mogelijkheden om je eigen bedrijf op te zetten. Een webshop kun je makkelijk zelf beheren, hier heb je dan wel weer voorraad voor nodig. Maar ook steeds meer mensen beginnen een website waar ze diensten aanbieden die je vanuit thuis kunt aanbieden. Een eigen bedrijf kun je dus runnen vanuit je luie stoel.

Wat heb je nodig?

Voor een succesvolle online business heb je een aantal dingen nodig. Allereerst een computer. Daarnaast voldoende kennis over SEO en SEA, heb je dit niet? Schakel dan een tussenpartij in. Zonder goed uitgevoerde SEO en SEA komt je website niet zomaar hoog in de zoekresultaten. Beoordelingen zijn ook heel belangrijk als online bedrijf, krijg je voornamelijk goede beoordelingen, dan zal Google dit belonen. Wanneer je een webshop wil runnen, zorg dan voor voldoende voorraad. Als je standaard te weinig producten op voorraad hebt of de klant moet altijd lang wachten, word je al snel minder interessant. Zorg er daarnaast voor dat je website actueel en uniek is, Google beloond je hiervoor en daarnaast is het voor je bezoekers aantrekkelijk als ze weten dat er wekelijks iets nieuws op staat. Of dit nou gaat om een blog, nieuwe artikelen in de webshop of nieuwsartikelen.

De basiselementen

Juist omdat je zo weinig nodig hebt, kan het heel interessant zijn om je eigen online bedrijf te beginnen. Wil je dit graag? Bereid je dan wel goed voor, controleer bijvoorbeeld of je idee al bestaat. Als je zeker weet dat je idee uniek is en je hebt de benodigde middelen bij de hand, dan is het een kwestie van jezelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel en beginnen maar. Het kan langere tijd duren voordat je website groot wordt, heb vooral geduld en doorzettingsvermogen! Interactie met je bezoeker wordt steeds belangrijker, zorg daarom dat bezoekers kunnen reageren. Vraag klanten om beoordelingen te schrijven op je website. Zo komen de belangrijkste zoekwoorden, zoals je website naam en artikelen en/of diensten vaker voor in de tekst en wordt je interessanter voor Google.

Ook het opzetten van een groot bedrijf kan vanuit je luie stoel. Het begin is vaak klein, met de juiste kennis en middelen is het mogelijk om binnen de kortste keren uit te groeien tot een succesvol bedrijf. Er zijn meerdere bekende voorbeelden van grote platformen die thuis op een zolderkamertje begonnen zijn, het meest bekende voorbeeld is natuurlijk Facebook. Vanuit een zolderkamer uitgegroeid tot een van de meest bekende en grootste platformen wereldwijd. Laat je niet tegenhouden door gebrek aan ruimte, een goed idee en een computer kunnen je al heel ver helpen. Wees vernieuwend en creatief! In de huidige tijd heeft iedereen de mogelijkheid om klein te beginnen maar uiteindelijk heel veel mensen te bereiken. Doe cursussen om de basis te leren en ga daarna aan de slag!