Het belang van zakelijk Engels in je bedrijf

Tegenwoordig spreken steeds meer mensen op de wereld Engels. In het zakelijke leven is het dan ook heel erg handig om deze taal goed te beheersen. Bij het zakendoen met buitenlandse bedrijven kan het namelijk erg vervelend zijn als de Engelse taal niet goed beheerst wordt door 1 van de 2 partijen. Het belang, de reden van het belang en de beste oplossing voor de moeilijkheden staan hieronder beschreven. 

Zakelijk Engels

Tegenwoordig spreken de meeste Nederlanders wel een aardig woordje Engels. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan Engels op school. Tegenwoordig worden er zelfs al Engels lessen gegeven in groep 2 van de basisschool. Zakelijk engels is echter een compleet andere tak van sport. Veel mensen die Engels spreken kennen alleen woorden die ze vaak gebruiken als ze in het buitenland zijn. Zakelijke woorden maken hier vaak geen deel van uit. Het is dus belangrijk dat je medewerkers Engels hebben geleerd op een zakelijk niveau. 

Globalisering

Het is tegenwoordig steeds makkelijker om zaken te doen met bedrijven uit het buitenland. Door de globalisering van de wereld worden de afstanden steeds korter en staan we in verbinding met de hele wereld. Met deze globalisering steeg het belang van goed zakelijk Engels spreken de afgelopen jaren enorm. Het kan namelijk erg vervelend zijn als je tijdens onderhandelingen de voorwaarden niet begrijpt omdat deze in het Engels vermeld staan. Ook kan het ooit tot grote misverstanden leiden als je niet de juiste woorden kiest tijdens een gesprek. 

De beste oplossing

Hoe kun je je als bedrijf nu het beste wapenen tegen deze veranderingen? Ten eerste kun je bij het aannemen van nieuwe werknemers een test afleggen om het niveau van zakelijk Engels te toetsen. Voor werknemers die al in dienst zijn kan een cursus zakelijk Engels het beste helpen. Dit zal je werknemers meer zekerheid geven wanneer ze met internationale klanten of partners in gesprek zijn. Ook zal dit misverstanden kunnen voorkomen en komt het in het algemeen professioneler over.