zzper nodig kantoor interieur

Office make-over

Hoe zorgt u voor gemotiveerde en geïnspireerde werknemers? Door hun werkomgeving zo optimaal mogelijk in te richten. Zo wordt de productiviteit verhoogd en een aangename werksfeer gerealiseerd. Hieronder staan vier handige tips die u helpen om uw kantoor modern in te richten!

2. Zorg voor voldoende daglicht

Daglicht heeft grote invloed op het welzijn van mensen. Licht stimuleert namelijk een aantal belangrijke processen in ons lichaam. Ook krijgen we van licht een fitter en aangenamer gevoel. Is er te weinig daglicht? Onze concentratie en productiviteit verslapt waardoor we sneller fouten maken. Op lange termijn kan het zelfs leiden tot slaapstoornissen en gezondheidsklachten zoals stress en depressiviteit. Daarom is het van belang om voldoende daglicht binnen te laten op uw kantoor. Zorg voor grote ramen en plaats de werkplekken dichter bij het raam. Let er wel op dat uw werknemers niet tegen het licht inkijkt of dat het daglicht hinderlijk op het scherm valt.

1. Een open inrichting van het kantoor

Moderne kantoren worden gekenmerkt door een open inrichting. De organisatie krijgt meer dynamiek doordat er geen muren en deuren zijn. Daarnaast weten werknemers wat er speelt op de werkvloer en er wordt onderling beter gecommuniceerd. Zorg er wel voor dat u naar uw werknemers luistert. Werken zij graag in teamverband aan projecten? Dan kan een kantoortuin de oplossing bieden. Zorg er dan wel voor dat er ruimte is waar zij zich terug kunnen trekken.

3. Realiseer aangename akoestiek

Een kantoortuin wordt vaak rumoerig ervaren en misschien denkt u dat uw werknemers het beste presteren als zij in stilte kunnen werken. Maar wist u dat een stil kantoor de productiviteit juist tegenwerkt?

4. Creëer inspirerende ruimtes voor brainstormsessies

Creatieve brainstormsessies ontstaan niet in een ruimte met kale muren, een betonnen vloer en eenvoudige meubilair. Het gevoel en de prestatie van uw werknemers worden namelijk beïnvloed door hun omgeving. Dus als u de creativiteit van uw werknemers worden namelijk beïnvloed door hun omgeving. Dus als u de creativiteit van uw werknemers wilt stimuleren, dan kunt u het beste beginnen bij de realisatie van inspirerende ruimtes. Een inspirerende ruimte is zo gemaakt. Zorg voor variatie in design, kleur, vormen en materialen om uw medewerkers te prikkelen. Ook planten en daglicht hebben een positieve invloed op de creativiteit en werkprestaties. Planten verlagen het stressniveau en verhogen de concentratie.

Hulp bij het interieur

Heeft u geen idee wat u met deze tips aan moet? Schakel dan een interieurstylist in. Er zijn genoeg stylisten die veel weten over de inrichting van kantoren. U kunt bij hen terecht voor tips, advies of zelfs een hele make-over. Om de kosten te verlagen kunt u voorstellen de stylist te sponsoren.