Hoe sla ik een gat in de markt?

Wil je gaan beginnen met ondernemen? Of je nu een nieuw product op de markt wil brengen of dat je een product wil gaan verkopen dat al langer op de markt is, je zal altijd moeten bedenken waarom klanten specifiek voor jouw product zouden kiezen. Is er behoefte aan mijn product of dienst? In deze blog lees je verschillende tips om een gat in de markt te slaan!

#1 Meer dan innovatie

Als je het over een ‘gat in de markt’ hebt, denkt men al vaak aan een innovatief product, dat nog niet eerder op de markt vertoont is, denk daarbij aan de introductie van Wi-Fi of smartphones. Een ‘gat in de markt’ is meer dan alleen een nieuw product ontwikkelen. Denk hierbij ook na over wat er mist op de markt. Je kan bijvoorbeeld ook een unieke kwaliteit aan service aanbieden tegen een lage prijs, wees daarbij creatief.

#2 Probleem oplossen

Denk na over welk probleem je gaat oplossen of welke behoefte je gaat vervullen. Hierbij gaat het niet om jouw product waarmee je de behoefte creëert, maar dat de behoefte van de klant wordt vervuld. Hierbij is het natuurlijk lastig om eerst een probleem te bedenken en vervolgens een product te ontwikkelen. Veel beginnende ondernemers struikelen hier vaak over door eerst het antwoord (product) en achteraf pas de vraag (het probleem) te bedenken.

#3 Marktonderzoek

Voordat je je product gaat aanbieden moet je natuurlijk weten hoe de markt, waar je je product op gaat aanbieden, er uit ziet. Welke doelgroep heb ik? Wat zijn de laatste ontwikkelingen? Hoe zit deze markt in elkaar? De klant moet je uiteindelijk overtuigen van jouw product of dienst die zijn of haar behoefte gaat vervullen. Jouw business moet een toegevoegde waarde hebben en aansluiten bij de doelgroep waar je je op gaat richten.
Het maken van een marketing kan je hierbij helpen. Denk hierbij aan de 4 P’s:

  • Product
  • Prijs
  • Plaats
  • Promotie

#4 Ga ervoor!

Heb vertrouwen in je product! Als je denkt dat je een uniek product ontwikkeld hebt, begin eraan gewoon aan en doe er alles aan om je product te promoten en kom in actie! Denk hierbij aan de 4 P’s hierboven.