Deze planten heb je nodig op kantoor

Het is heel belangrijk dat jouw personeel in de perfecte omgeving kan werken. Maar op veel kantoren is de lucht en de omgeving dat zeker niet. Door de vele vuile, en soms zelfs giftige, stoffen in bouwmaterialen kan jouw personeel zich minder goed concentreren en soms zelfs ziek worden. Daarom is het essentieel dat je planten hebt op kantoor die voor een goed zuurstofgehalte zorgen. De volgende planten doen dat beter dan de meesten, en zijn goed geschikt voor op kantoor.

Areca Palm

De areca palm, maar ook veel andere palmplanten, brengt veel vocht in de lucht en verwijdert giftige stoffen uit de lucht. Vooral het verwijderen van giftige stoffen is een hele goede eigenschap, omdat er maar weinig andere planten zijn die hetzelfde doen en ook op kantoor passen. Deze plant is struikvormig en kan redelijk groot zijn, maar hij past wel in bijvoorbeeld een hoek van je kantoor. 

Sanseveria

Dit is een iets kleinere plant dan de areca palm, die je doordat hij iets kleiner is bijvoorbeeld makkelijker op een bureau neer kan zetten. Hij wordt nog steeds vaak gebruikt als decoratie, je kunt hem dus ook nog eens gebruiken om het uitzicht op je kantoor op te fleuren. Maar hij is ook erg goed voor het zuurstofgehalte, vooral ‘s nachts produceert de plant erg veel zuurstof. Daardoor kun je de volgende ochtend gelijk goed aan de slag, in een kantoor dat ‘s nachts lekker fris is geworden. 

Epipremnum Aureum

Dit is een tropische hangplant, die bijna geen onderhoud nodig heeft. Hij hoort te hangen, wat het een goede plant maakt voor op kantoor, omdat hij dan nergens hoeft te staan en dus niet veel ruimte in zal nemen. Hij heeft zoals gezegd weinig onderhoud nodig, als hij te weinig water krijgt gaan de blaadjes slap hangen, maar als je de plant dan weer water geeft herstelt dit snel.