Zzpernodig-Meer-Bewegen

Meer bewegen op kantoor met deze 5 tips

Je kunt er niet meer omheen: zitten is het nieuwe roken. We zitten massaal uren per dag en doen alsof er niks aan de hand is. Toch is dit een zeer kwalijke zaak. Blessures en andere gezondheidsproblemen liggen namelijk op de loer. Je kunt dit voorkomen door bijvoorbeeld met sta bureaus te werken of tijdens de lunch aan een statafel te staan. Maar er zijn ook genoeg kosteloze manieren om aan je lichamelijke beweging op kantoor te komen. Daarom geven we in dit artikel 5 tips waarmee jij het beste uit jouw werkdag kan halen!

Loop eens langs je collega

Soms kom je tijdens het werken ergens niet uit en je schakelt de hulp van een collega in. Wanneer deze collega op een andere afdeling werkt gebruik je hiervoor al snel de telefoon of de mail. Probeer daarom de volgende keer eens langs zijn of haar werkplek te lopen om de vraag te beantwoorden of te laten beantwoorden. Tenzij je collega zich op een andere locatie bevindt of thuis werkt natuurlijk.

Haal vaker drinken

Wellicht ben jij iemand die een duurzame plastic fles met water op jouw bureau hebt staan. Vul deze regelmatig bij. Of als je er geen hebt kan je een glas gebruiken om water te vullen en jezelf verplicht te stellen om te bewegen. Misschien drink je wel helemaal geen water tijdens het werken. Dan is het een goed idee om daar nu mee te beginnen. Een mens heeft minstens twee liter water per dag nodig om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Op die manier blijf je ook nog eens gezond.

Staand vergaderen

Gewend om uren achter elkaar te zitten tijdens vergaderingen? Probeer dan eens om staand te vergaderen. Uit onderzoek blijkt dat er vele voordelen te benoemen zijn. Zoals meer efficiëntie, dat resulteert in een snellere besluitvorming. Reken even door en dan kom je op een algehele kostenbesparing uit. Als extraatje komt er ook nog bij dat je meer beweegt.

Maak een ommetje

Ga jij tijdens de pauze altijd in de kantine zitten met je collega’s? Stel dan eens voor om met z’n allen buiten een rondje te gaan lopen. Misschien is er wel een leuk parkje in de buurt waar je lekker in het zonnetje kunt gaan zitten, of kom je erachter dan je werk in een hele leuke wijk zit. Je neemt gewoon je boterhammetjes mee en gaat lekker aan de wandel. Zo kom je aan je dagelijkse beweging en aan je portie vitamine D. Win-win!