Tips voor thuiswerken tijdens de coronacrisis

Door deze verschrikkelijke coronacrisis moeten we met zijn allen zoveel mogelijk binnen blijven. Dit wil ook zeggen dat hele bedrijven moeten gaan thuiswerken waar zit dit anders op kantoor deden. Dit doen ze natuurlijk graag omdat het veiliger is voor iedereen en dat staat altijd op nummer 1. Wanneer dit zorgt voor grote omzetverliezen of zelfs verlies aan het eind van de maand worden de problemen nog een stukje groter. Om dit te voorkomen is efficiënt thuiswerken een must. Hoe je dit doet? Dat lees je hieronder!

Zorg voor een goede werkplek!

Je komt thuis te zitten en je baas verwacht dat je maandag begint met thuiswerken. Hoe ga je dit aanpakken? Misschien zitten je kinderen of je partner ook thuis en is het een drukte van jewelste in je woning. Om efficiënt thuis te kunnen werken is een goede en rustige werkplek uiterst belangrijk. Een aantal voorbeelden van dingen die kunnen helpen om dit te creëren:

  • Een verstelbaar bureau
  • Stilte
  • Levende planten
  • Voldoende natuurlijk licht
  • Een beeldscherm van goede kwaliteit

Houdt contact met je collega’s

Op kantoor heb je natuurlijk enorm veel contact met je collega’s. Of dit nu bij het koffiezetapparaat is of tijdens een vergadering. Deze interactie mis je pas echt wanneer je allemaal thuis zit en je alleen nog maar contact hebt via de telefoon met je collega’s. Om dit menselijke contact toch een beetje intact te houden werkt videobellen met je collega’s ideaal. Je kunt elkaar door middel van de webcam op je laptop toch nog zien. Na 10 minuutjes bijkletsen kun je serieus verder met de vergadering of het uitleggen van een nieuwe opdracht. Dit komt dan vaak ook beter aan dan wanneer je dit via een appje uitlegt. 

Zorg voor een opgeruimd bureau

Het is geen geheim dat je thuis sneller afgeleid zal raken dan op het kantoor. Je hebt immers te maken met je privé leven en je werk door elkaar. Dit vergt veel discipline om toch efficiënt te werk te gaan. Wat ook helpt is een opgeruimd bureau. Een rommelig bureau zorgt er namelijk voor dat je sneller afgeleid raakt door van alles en nog wat. Met een schoon bureau houd je beter het overzicht en werk je uiteindelijk ook efficiënter.